A kiss on the cheek

Publicerat | Kategori: Fotografi - Barn & Familj
 
Under redigeringsarbetet dyker denna bild upp, ett guldkorn ur mängden. Så äkta, så kärleksfull...blir helt varm i kroppen när jag ser på denna favoritbild. 
 
 
 

Kram 

Family photo

Publicerat | Kategori: Fotografi - Barn & Familj
 
Dagarna rullar på hos oss så har inte haft så mycket att uppdatera. Men hade en väldigt kul och fartfylld fotografering i lördags och givetvis kommer här ett smakprov från urvalet. Denna lilla tjej visste precis hur hon ville ha det, precis som det ska va! Himla söt var hon ju dessutom, fotade även hennes storasystrar så mer bilder kommer inom kort. 
 
Foto: Magdalena Blixt (Jag) / Modell: Familjen Törnqvist/Åkesson
Canon EOS 600D / Canon EF 50mm f/1,4 USM
 
 

Kram 

Boka fotografering

Publicerat | Kategori: Intressen - Foto & Designtips
 
Har skrivit en kortfattad text för att svara på de vanligaste frågorna jag brukar få inför en bokad fotografering och vad som är viktigt att tänka på som kund. 
 
Hur bokar jag en tid för fotografering? 
Man kan antingen skriva ett mail till mig på flashphoto@hotmail.se eller skicka ett privat meddelande här på min facebooksida, där ni oftast får snabbast svar.

Vart fotograferar du? 
Jag fotograferar oftast i Ängelholm där jag bor. Inomhusfotografering sker i ett ljust rum i min lägenhet.

Vad kostar det och vad ingår?
Priset är 400 kr och då ingår konsultation innan fotograferingen, 1-2 timmars valfri fotografering och alla de utvalda bilderna (ca 40-60 st) digitalt, högupplösta och redigerade.

Ska vi ta med oss någonting? 
Nej, det behövs inte. Men om det är någon rekvisita ni har hemma som ni gärna vill använda er utav så går det absolut bra. Är det en baby/barnfotografering så får ni gärna ta med en favoritleksak för att få barnet att lättare fokusera.

Hur lägger du upp fotograferingen? 
Jag brukar sätta mig ner med barnen och föräldrarna för att småprata och "lära känna" dem. Barnen får gärna leka för att många är såklart blyga i början, så det är alltid uppskattat att ta det lugnt och inte direkt kastas in i fotograferingen. Sen så brukar jag börja med att provfota för att få rätt på inställningarna innan jag börjar ta de "riktiga" bilderna. Jag har självklart förslag på hur man kan röra sig framför kameran. Men det är aldrig fel att dela med sig om ni har egna tankar, brukar bli toppen om vi tillsammans bygger vidare på varandras idéer.

Något speciellt vi behöver tänka på?
Innan ni kommer till fotograferingen är det bra om ni har ett USB-minne med er. För efter urval och redigering lägger jag över bilderna och postar det till er hemadress. En fördel är såklart att barnen är utvilade och mätta för att göra fotograferingen till en rolig upplevelse. 

Vad är bäst att ha på mig/oss? 
Det jag brukar rekommendera är att man har på sig neutrala färger på kläderna och undvika massa olika mönster. Om det är grupp/familjebilder är det en fördel om alla har relativt matchande kläder i liknande färgskala för att få bästa möjliga bilder.
 
Frågor som jag vill att ni funderar och svarar på:
  • Inne och/eller utomhusfotografering?
  • Får jag publicera bilderna på min blogg och facebooksida?
  • Vad för sorts fotografering? (gravid, baby, barn, familj, porträtt m.fl.)
  • Hur många ska fotograferas? Skriv också gärna åldern på eran barn!
  • Har ni några speciella önskemål så meddela gärna dem till mig innan vi ses. 
 
 

Bröllopsbokning

Publicerat | Kategori: Fotografi - Barn & FamiljPersonligt - Tankar & Drömmar
 
Känns fortfarande lite overkligt men jag har efter lite eller ja en hel del funderande och övertygande tackat ja till att vara fotograf på ett bröllop i höst. Helt sjukt men samtidigt himla spännande! För först så var jag rättså säkert på att avböja men med dessa fina ord...
 

"Jag vet att jag frågat dig innan ifall du tar bröllopsfoto, du kände dig inte tillräckligt erfaren för att ta ett så stort uppdrag.

Men nångång måste ju vara den första ;)
Vi är så ortoligt nöjda med bilderna vi sett som du tagit på framförallt Moa och Alice och vi undrar därför om du skulle kunna tänka dig att vara med och fotografera vårt bröllop i september?"

 
Så kunde jag ju bara inte tacka nej. Det är verkligen en ära att få föreviga deras stora dag. En lättnad är att det är flera månader dit så jag har gott om tid på mig att samla ännu mer erfarenheter och bli en säkrare som fotograf. Herre jisses bröllopsfotograf, sjuk tanke men samtidigt lite stolt att de just valt mig!!
 
 
Fina familjen ♥
 
 
 
 
 
 
 

Kram 

Face of an angel

Publicerat | Kategori: Fotografi - Barn & Familj
 
Änglalika är verkligen Moa på dessa bilder. En sån charmig tjej och hon var hur duktig som helst framför kameran. Det är så härligt att fotografera barn då allt kan hända. Ibland så kan det vara en utmaning att få dem sitta still och ibland så är de riktiga linslusar! Även barns skratt är så äkta och när man lyckas få det på bild blir det magiskt! Hoppas ni gillar bilderna lika mycket som jag  ♥
 
 
Foto: Magdalena Blixt (Jag) / Modell: Moa
Canon EOS 600D / Canon EF 50mm f/1,4 USM
 


Kram 

Söta som socker

Publicerat | Kategori: Fotografi - Barn & Familj
 
Visst är dom bara så underbart söta?! Att få möjlighet att fotografera barn och deras familjer är verkligen något som jag brinner lite extra för. Jag jobbar ju som förskollärare så att få kombinera barn och foto är ju drömyrket för mig!
 
Med hjälp syskonen Moa och Alice och deras härliga mamma och pappa gjorde att vi fick superfina bilder idag. Börjar äntligen bli lite "varm i kläderna" med alla dessa inställningarna i manuellt läge. Det är så himla skönt för då kan man lägga mer energi på kompositionen och försöka fånga barnens personlighet i bilderna.
 
 

Foto: Magdalena Blixt (Jag) / Modell: Alice och Moa
Canon EOS 600D / Canon EF 50mm f/1,4 USM
 
 

Kram  

Barnfoto - Tino

Publicerat | Kategori: Fotografi - Barn & FamiljPersonligt - Tino
 
Foto: Magdalena Blixt (Jag) / Modell: Tino Fongin Blixt
Canon EOS 600D / Canon EF 50mm f/1,4 USM
 
 
Dagens bokade babyfotografering blev tyvärr inställd, men för att lugna mitt foto-sug så fick såklart min lilla trollunge sitta modell. Men ja det blir ju inte lättare, kameran och Tino går inte riktigt ihop. Han vill absolut inte vara framför linsen utan vill istället springa där ifrån :P Men med lite mutor, japp det är tillåtet ibland. Fast egentligen så kanske jag inte kan räkna havrefras som en muta. Men det funkar än så länge, men jag får vara riktigt snabb upp med kameran för inom några sekunder har han illa kvickt hoppat ner från stolen igen! Så om ni funderar på om han har något i munnen på bilderna så är det alldeles rätt ;)
 
 

Kram 

Fotovinst

Publicerat | Kategori: Övrigt - Tävlingar
 
Helt överraskande så vann jag ett fantastiskt pris, ett presentkort på hela 500 kr hos fotografen Erica Öberg. Så igår fick jag hem det. Vill ni se hennes underbart fina foton kolla då in hennes hemsida ACIRESFOTO. Har tänkt att boka in en tid för en familjefotografering, för har nog inte några riktigt fina bilder på min lilla familj tillsammans. Vilket vore toppen att få!!
 
Det lustiga är att jag aldrig aldrig brukar vinna, men nu så har jag vunnit detta fina presentkort och i somras vann jag ju min älskade kamera...så vem vet jag kanske bara har tur i fotograferingstävlingar, men inget mig emot ;)  
 
 
 

Kram 

Underbar vintersol

Publicerat | Kategori: Fotografi - Natur & LandskapPersonligt - Vardag
 
För någon dag sedan var jag ute en runda när jag hade lunchrast på jobbet. För nu i flera dagar har det varit underbart vinterväder med snö och fantastiskt ljus. Så var ju bara tvungen fota då man aldrig vet hur länge snön tänkt ligga kvar i kombination med solsken. Men nu i helgen ser det ut att vara lika fint, så blir garanterat utomhuslek all day the long! 
 
 

Kram 

Längtan till dig

Publicerat | Kategori: Fotografi - Gravid
 
Tänkte uppdatera bloggen med massa underbara gravidbilder, det är väl aldrig fel...right? ;) Det har varit en fröjd att gå igenom bilderna och det bästa är även när kunden är nöjd! Då får man en bra känsla i magen och dessutom är det ett grymt lyft för självförtroendet. Hoppas ni gillar bilderna och berätta gärna om ni fick någon favorit bland dem.
 
Foto: Magdalena Blixt (Jag) / Modell: My Stark & Peter Nordqvist
Canon EOS 600D / Canon EF 50mm f/1,4 USM
 
 

Kram 

I väntans tider

Publicerat | Kategori: Fotografi - Gravid
 
Idag fick jag äran att fotografera Mys fina gravidmage tillsammans med sambon Peter.  Så är nu i full gång med att redigera bilder, men bjuder såklart på en liten tjuvkik. Visst är de så fina tillsammans :)
 
Foto: Magdalena Blixt (Jag) / Modell: My Stark & Peter Nordqvist
Canon EOS 600D / Canon EF 50mm f/1,4 USM
 
 

Kram 

Photoshoot location

Publicerat | Kategori: Intressen - Foto & Designtips
 
 
Är så himla sugen på att ha en photoshoot på detta område som ligger nära centrum i Ängelholm. Älskar platser där man får en känsla av industriområde och där byggnaderna är sådär gamla och slitna. Såå snyggt!! Håller ni med mig? ;) 
 
 

Kram 

December i bilder

Publicerat | Kategori: Fotografi - Månadens foto
 
 
Här kan ni se mitt sista månadscollage för 2012. I december var jag nästan fullbokad varje helg vilket resulterade i fina julkort men även andra bilder såsom porträtt- och familjefotograferingar. Dessutom så hade jag min första gravidmage framför linsen, det var verkligen hur kul som helst. Så på söndag kör jag mina andra gravidfotografering. Bara min dumma ögoninflammation försvinner, men det känns som det är på väg att bli bättre:) Skönt!  
 

Kram 

Ögoninflammation

Publicerat | Kategori: Personligt - TinoPersonligt - Vardag
 
Japp då har man fått ögoninflammation för första gången (va jag minns iallafall) och det suger. Men inte så mycket att göra åt, får stanna hemma och inte försöka smitta någon. Men nu ikväll känns det lite bättre, så får hoppas att det är på rätt väg. Så har ägnat mig att att vila i soffan medan Tino överlyckligt har kollat på sin nya film Nicke Nyfiken. Sen har jag även roat mig själv med att kolla på lite bilder ur arkivet och hittade bl.a dessa två bilder på min sötnöt! 
 
 
 
 

Kram 

Mina finisar

Publicerat | Kategori: Personligt - Nära & KäraPersonligt - Tino
 
Min fina syster och min fisunge hittar alltid på massa bus tillsammans, precis som de ska vara!
Kärlek 
 
 
 

Kram 


Namn: Magdalena Blixt
Ålder: 25
Bor: Ängelholm, Skåne

Yrke: Förskollärare och fotograf

Är en glad och kreativ tjej som älskar kaffepauser, mode, Thailand och att fynda på loppis. Men när jag i somras vann min Canon har jag nu blivit en ”fotonörd” och är helt förälskad i fotografering. Förutom mitt stora fotointresse så är min familj min kärlek. Sambo med min thaikille Aneek och tillsammans har vi vårt charmtroll Tino, född den 7 mars 2011. Så här i bloggen får ni följa mitt liv genom mina personliga foton & texter. Hoppas ni kommer trivas ♥

Intresserad av fotografering?
Kontakt: flashphoto@hotmail.se