Boka fotografering

Publicerat | Kategori: Intressen - Foto & Designtips
 
Har skrivit en kortfattad text för att svara på de vanligaste frågorna jag brukar få inför en bokad fotografering och vad som är viktigt att tänka på som kund. 
 
Hur bokar jag en tid för fotografering? 
Man kan antingen skriva ett mail till mig på flashphoto@hotmail.se eller skicka ett privat meddelande här på min facebooksida, där ni oftast får snabbast svar.

Vart fotograferar du? 
Jag fotograferar oftast i Ängelholm där jag bor. Inomhusfotografering sker i ett ljust rum i min lägenhet.

Vad kostar det och vad ingår?
Priset är 400 kr och då ingår konsultation innan fotograferingen, 1-2 timmars valfri fotografering och alla de utvalda bilderna (ca 40-60 st) digitalt, högupplösta och redigerade.

Ska vi ta med oss någonting? 
Nej, det behövs inte. Men om det är någon rekvisita ni har hemma som ni gärna vill använda er utav så går det absolut bra. Är det en baby/barnfotografering så får ni gärna ta med en favoritleksak för att få barnet att lättare fokusera.

Hur lägger du upp fotograferingen? 
Jag brukar sätta mig ner med barnen och föräldrarna för att småprata och "lära känna" dem. Barnen får gärna leka för att många är såklart blyga i början, så det är alltid uppskattat att ta det lugnt och inte direkt kastas in i fotograferingen. Sen så brukar jag börja med att provfota för att få rätt på inställningarna innan jag börjar ta de "riktiga" bilderna. Jag har självklart förslag på hur man kan röra sig framför kameran. Men det är aldrig fel att dela med sig om ni har egna tankar, brukar bli toppen om vi tillsammans bygger vidare på varandras idéer.

Något speciellt vi behöver tänka på?
Innan ni kommer till fotograferingen är det bra om ni har ett USB-minne med er. För efter urval och redigering lägger jag över bilderna och postar det till er hemadress. En fördel är såklart att barnen är utvilade och mätta för att göra fotograferingen till en rolig upplevelse. 

Vad är bäst att ha på mig/oss? 
Det jag brukar rekommendera är att man har på sig neutrala färger på kläderna och undvika massa olika mönster. Om det är grupp/familjebilder är det en fördel om alla har relativt matchande kläder i liknande färgskala för att få bästa möjliga bilder.
 
Frågor som jag vill att ni funderar och svarar på:
  • Inne och/eller utomhusfotografering?
  • Får jag publicera bilderna på min blogg och facebooksida?
  • Vad för sorts fotografering? (gravid, baby, barn, familj, porträtt m.fl.)
  • Hur många ska fotograferas? Skriv också gärna åldern på eran barn!
  • Har ni några speciella önskemål så meddela gärna dem till mig innan vi ses. 
 
 

Kommentarer

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (syns bara för mig)

Bloggadress/Hemsida:

Kommentar:

Trackback

Namn: Magdalena Blixt
Ålder: 25
Bor: Ängelholm, Skåne

Yrke: Förskollärare och fotograf

Är en glad och kreativ tjej som älskar kaffepauser, mode, Thailand och att fynda på loppis. Men när jag i somras vann min Canon har jag nu blivit en ”fotonörd” och är helt förälskad i fotografering. Förutom mitt stora fotointresse så är min familj min kärlek. Sambo med min thaikille Aneek och tillsammans har vi vårt charmtroll Tino, född den 7 mars 2011. Så här i bloggen får ni följa mitt liv genom mina personliga foton & texter. Hoppas ni kommer trivas ♥

Intresserad av fotografering?
Kontakt: flashphoto@hotmail.se